Waarom vul je de competentiescan in?

Inzicht

Weten waar je staat qua kennis en vaardigheden

Inzicht

Reflectie

Je krijgt een prachtig, eigen feedbackrapport met gerichte leeradviezen

Reflectie

Tijdswinst

Leer dat wat echt nodig is

Tijdwinst

Waar kun je de scan vinden? - image

Stap 1

Waar kun je de scan vinden?

Jouw organisatie laat je weten waar je de scan kan vinden. Meestal is dit in je digitale leeromgeving. In de scan staan competenties die belangrijk zijn voor jouw functie. Of de doelgroep waarmee je werkt. Voordat je start, krijg je goede uitleg. Maar eigenlijk wijst het zich vanzelf.

Stap 2

Waardeer je eigen competenties

Na de uitleg start je met het waarderen van je competenties. Telkens kan je kiezen uit vijf waarderingen: helemaal niet goed, niet zo goed, voldoende, goed of heel goed. O ja, belangrijk om te weten: het is geen test en geen beoordeling!

waardeer je competenties - image
adviesrapport - mockup

Stap 3

Ontvang je eigen feedbackrapport  

Na afloop ontvang jij automatisch je eigen feedbackrapport in je werkmail. En, als je dat wilt, ook in je privémail. Aan het eind van de scan kan je dit aangeven. In het rapport lees je terug hoe jij jezelf gewaardeerd hebt. En wat dit betekent voor je kennis en vaardigheden. Heel gericht kan je nu aan de slag!

Stap 4

Bespreek je feedback-rapport met je collega’s

Als jij leert, groei je. Als je samen leert, groei je met je team. Vandaar dat jij de keuze hebt om ook anderen uit te nodigen de scan voor jou in te vullen. Hoe dan ook, is er in de periode na de scan vaak ruimte om als team ervaringen te delen en feedback uit te wisselen. Samen kan je tot thema’s komen die voor jullie van belang zijn om aandacht aan te schenken. En omdat je de scan regelmatig invult, blijf je voor jezelf en met je team up-to-date.

Feedbackrapport bespreken - image

Tip

Maak werk van je sterke punten!

Vaak zijn we geneigd om te kijken naar dingen die beter kunnen. En om daar ‘aan te gaan werken’. Maar sta jij wel vaak genoeg stil bij jouw sterke punten? En wat jij het leukste vindt in je werk? Dat is pas waar je energie van krijgt! En daar profiteren ook jouw collega’s en cliënten van. Elke dag weer.

Sterke punten - image

Vraag maar raak!

Heb je een vraag die alleen wij kunnen beantwoorden? Stel ‘m hier!

Bedankt! We hebben je bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis met het versturen van het formulier.